Nextory

Nextory är en app som låter dig lyssna på ljudböcker i mobilen eller på surfplatta. Appen finns tillgänglig för iOS och Android, dock inte Windows Phone. Vi har recenserat Nextory och här är vårt omdöme.

Pris

Nextory har tre olika abonnemang som heter Bas, Standard och Premium. Basabonnemanget är billigast och kostar 99 kronor per månad. Standard kostar 199 kronor och Premium 249 kronor per månad. Det som skiljer de olika abonnemangen åt är storleken på utbudet. Nextory Bas har ett mindre utbud av ljudböcker än abonnemangstyperna Standard och Premium och saknar de allra senaste nyheterna.

Skillnaden mellan Nextory Standard och Premium är att Premium innehåller affärslitteratur som saknas i  standardabonnemanget. För de allra flesta lyssnare borde standardabonnemanget räcka gott och väl. Kanske kan även Nextory Bas vara ett fullgott alternativ eftersom priset på det är mycket lägre. Kom dock ihåg att du inte kan lyssna på de allra senaste ljudböckerna om du bara har basabonnemanget.

Funktionalitet

Appens gränssnitt är enkelt och smidigt att använda. Det går lätt att söka efter både boktitlar och författare som man är intresserad av. Du kan också gå in på olika kategorier, t.ex. Deckare, och bläddra fram en ljudbok du vill lyssna på.

Varje bok går att spara ner offline på telefonen eller surfplattan så att man inte behöver streama boken för att lyssna. Detta är en mycket bra funktion och gör att man inte behöver slösa på sin surf när man inte har tillgång till wifi-uppkoppling, t.ex. om man åker buss eller tunnelbana. Att ladda ner en ljudbok går snabbt och tar max några minuter bara du har en hyfsad bredbandsuppkoppling som lägst.

Utbud

Nextory har ett fullgott utbud av ljudböcker (och även e-böcker) i sin app. Basabonnemanget är mest prisvärt på grund av det låga priset. Dock ingår inte lika många ljudböcker i detta abonnemang, särskilt inte de allra senast släppta böckerna.

Vi rekommenderar att du själv provar på Nextory för att se om utbudet är tillräckligt stort för dig. Det är fritt fram att testa appen utan kostnad i 14 dagar. På detta sätt kan du själv se om deras utbud passar dig.

Slutsats

Nextory är en väl fungerande app för att lyssna på ljudböcker. Det som är särskilt intressant med Nextory och får dem att sticka ut från konkurrenterna är att det finns olika abonnemang att välja mellan. Det vi tycker är mest intressant är Nextory Bas (99 kr) eftersom det är så mycket billigare än de andra abonnemangstyperna (som kostar 199 kr & 249 kr) och även de andra ljudboksapparna Storytel (169 kr) och BookBeat (169 kr).

Du kan ladda ner Nextory på deras hemsida.