Lyssna på dokumentärer med Storytel Dox

Storytel Dox

Storytel Dox är en ny satsning från Storytel där du kan lyssna på dokumentärer inlästa på ljudbok. Ljudböckerna består av reportage, intervjuer och artiklar om en rad olika aktuella ämnen.

Storytel Dox startae i juni 2016 och planen är att publicera 20 nya ljudboksdokumentärer per månad framöver. Målet med satsningen är att kunna erbjuda ett brett och varierat urval av dokumentärer där det finns något för alla. Oavsett om du gillar medicinsk forskning, samhällsreportage, resor, livsöden eller kriminaljournalistik ska du kunna hitta något att lyssna på om vi får tro Storytel.

I dag består utbudet på Storytel Dox av olika reportage som tidigare publicerats i tidsskrifter såsom Offside och Filter. Såhär säger Storytel själva om satsningen till bloggen Boktugg.

– Journalistik är inte bara lika med nyheter. Det vi på Dox kommer publicera är en annan slags journalistik, artiklar som har ett längre intressevärde utan att vara så nyhetsbetonat. Det här blir fokusjournalistik, ett nytt slags innehåll.

Det ska bli spännande att se om denna satsning blir lyckosam för Storytel och om fler appar (t.ex. BookBeat och Nextory) väljer att göra något liknande. Många lyssnare tycker säkerligen att dokumentärer är intressanta och antal ämnen att beröra tycks vara oändligt många. Men det får å andra sidan inte kännas som man lyssnar på gammal skåpmat. Den risken finns ju nu i och med att utbudet till stor del utgörs av gamla reportage från äldre tidskrifter. Å andra sidan nämner Storytel i artikeln att de har ett samarbete med en medieaktör på gång men att de inte vill gå ut med mer information om detta i dagsläget.