Appar för ljudböcker

Appar för ljudböcker

Det går att lyssna på ljudböcker via olika appar som du kan installera på din mobiltelefon. Många tycker att det här är det enklaste sättet att lyssna eftersom man inte behöver några CD-skivor. En annan fördel är att man lyssnar via sin telefon som man ofta ändå har med sig.

Det finns olika appar att välja mellan. De flesta apparna fungerar på samma sätt men utbudet av böcker och priset kan skilja sig åt. Den vanligaste betalningsmodellen är att man betalar ett fast månadspris och får tillgång till hela den appens utbud av ljudböcker. Det betyder att du inte köper dina ljudböcker – istället betalar du en fast summa varje månad för att få använda tjänsten. Detta är på samma sätt som exempelvis filmtjänsten Netflix och musiktjänsten Spotify fungerar.

De vanligaste apparna

De vanligaste apparna för ljudböcker här i Sverige är Storytel, Nextory och BookBeat. Här kan du läsa om varje app och jämför dem med varandra.

Storytel

Storytel har funnits i 12 år och grundades redan 2005. Vår bedömning är att det är den mest etablerade appen av de som finns tillgängliga på den svenska marknaden. Förutom ljudböcker ingår även ett stort utbud av e-böcker i priset.

Pris: 169 kronor per månad

Nextory

Nextory är en svensk uppstickare som vill utmana de mer etablerade apparna. Här kan du välja mellan tre olika abonnemang. Det billigaste kostar bara 99 kronor per månad. Läs vår recension av Nextory.

Pris: 99, 199 eller 249 kronor per månad beroende på abonnemang

BookBeat

BookBeat är den nyaste ljudboksappen. Trots att de är relativt nya på marknaden har de ett stort utbud av ljudböcker. Det är inte så konstigt eftersom det är bokförlaget Bonnier som äger BookBeat.

Pris: 169 kronor per månad